loading...

25 Februari 2014

TAHNIAH, anda tersenarai dalam blog



Saat mentari membirukan langit, angin berbisik tanpa mulut, menyentuh tanpa raga... Saat itu pula kusedari bahawa waktu telah berlalu. Membawa cerita hari ini. menulisnya dengan tinta abadi.

Weeew.  Kagum atau meluat membaca tulisan ini ? apa pun perasaanmu, saya tidak akan pernah peduli lagi. Ini ruang saya dan ia milik saya. Datangi ia dengan rasa benci atau lawati saya dengan seribu perasaan aneh. Saya pernah terbaca satu petikan dari sebuah lorong didunia ini berbunyi :

"Menulislah sebagai kebiasaan dapat menjadi jalan melepaskan stress tiap saat"

Saat anda marah, Menulislah!!

Ok. Sekarang  saya tidak marah. Cuma sakit kepala seperti ingin meletup rasanya. Pop ! meletuplah ia demi sebuah kebaikan masa hadapan..hahaha…. sebenarnya saya mahu memberitahu kalian senarai penghuni baru di blog ini telah ada dan dengan senang hatinya saya mahu menjemput kalian semua untuk memberi salam kepada mereka yang ada dalam ‘bloglist’ saya. Hehe…  
 
Mahu tersenarai dalam bloglist saya ? katakan sesuatu pada saya dengan bahasa yang paling sedap didengar, jika saya tertawan maka saat ini juga saya letakkan anda dalam bloglist saya. Tak percaya ? di uji donk..haha… *jangan percaya sebuah tulisan kerana tulisan manis tidak menggambarkan hati sebenar*  :D

Mari dengan menulis kita membangun peradaban dunia !

Thanks for reading.

21 Februari 2014

I'm the worst blogger ? so, what !



Meet me again, with my ego conversation :)

hey, it's 2.11 pm, and I have nothing to do. I'm not in the mood for books, or even texting anybody. so? go online hehehe. Facebook & blog are still greatest friends for me, wherever & whenever. I love blogwalking, visiting people's blogs & read their corny stories is my hobby. I learn much from them, the way they write inspired me so much & make me feel that I'm the worst blogger ever. poor me! I'm not as creative as them. their blogs are full of nice photographs (of coz lah  taken w/ SLR or lomo camera), great-photoshoped picts, or maybe articles about fashion and combined with their perfect english. and me? hahahaha *laughing to myself* I just write about my friends and my friends and my friends and our activities mixed with my broken english hahahaha forgive-me-for-being-so-uncreative :p
 
 but what else I can do? I love photography, but I  don't have camera like them (my sister punya adalah !) . fashion ? oh helloo while other teenagers loved to wear Zalora clothes, I  still alive with my lame-fashion-style: simple clothes with jeans with sandal yang itu-itu saja  everywhere. naaah forgive-me-again-for-being-so-not-fashionable ;p

How about writing love story ?

oh no thanks :)

I never talk about my so-called love stories here. maybe I need a more-private place for blabbering about this one hahaha pssst this place is quite danger hahaha . Stalker, stalker  is everywhere.

this blog is 100% mine, owned by C.LA. so I write whatever I want to write, share whatever I want to share & thrash my mind out. some of my friends said that my blog is quite inspired them, and they loved staying here. glad to hear that :)

but if you don't enjoy your stay here, simply click your cross button on the right side and don't be back ya! Hehehe …

Go on.

Awas, blogging itu benar-benar bikin ketagih . Saya ketagihan dan ingin selalu ada disini. Menulis sesuatu. Berfikir tentang sesuatu lalu menulis. Tidak semua yang saya tulis itu terpublish. *mahu lihat draft saya*? Disana ada banyak sekali !

19 Februari 2014

Dapat HADIAH lagi !





Hello makhluk alam yang pandai membaca dan suka membaca tulisan saya.

Kalau blog saya ni sekeping roti, dah tentu blog saya ni dipenuhi fungus fungus (kulat la tu). Kalau blog saya ni secawan susu, dah tentu blog saya  berbau masam dan berketul ketul. Kalau blog saya  ni sebiji  telur dan dimakan orang, dah tentu bila kentut blog saya berbau telur. mauahahahaa..

Idea menulis tak selancar air terjun kampung saya tu (promote ni, promote ni…kampung saya terletak berhampiran dengan Mari-Mari Cultural Village nan indah) Pergilah melancong sempena Tahun Melawat Malaysia 2014. Pesanan ringkas penaja :D

Nak dengar cerita tak? Pendek jak. Nak jadi cerpen pun x layak.

Disuatu petang yang masih memiliki sinar mentarinya, kambing kambing putih milik bapa saya kelihatan sangat bahagia sambil meragut rumput hijau…krek..krek..krek…keluar tajuk. Itu jenis tulisan yang akan saya tulis kemudiannya XD

Itu hanya mukadimahnya. Motif utama post ini sekadar memberitahu yang saya tidak berjaya mendapat top 3 untuk Peraduan Detik Terindah Fair & Lovely. Sekadar mendapat produk Fair & Lovely bernilai RM80 dan sehelai cek bernilai RM10,000 (terlebih angka la pulak haha) . Sebenarnya ini produk Fair & Lovely yang kedua saya pernah dapat. Kalau berjaya di Pulau Phuket lah saya berasmaradana dengan keindahan alamnya yang kata orang cantik sekali. Bila saya google google tempat tu, memang cantiklah juga tapi tak lah cantik sangat :D . *ada nada cemburu tak* haha…

 

Beberapa minggu yang lalu, saya juga sempat menerima sebuah kiriman . dari Langkawi katanya. Nota terselit tidak ada. Hanya bungkusan dengan cop Kedah. Ia sehelai T-Shirt Langkawi. Mungkin ia hadiah Giveaway, cuma kepala otakku sudah lupa tentang kemenangan itu. Apa pun, terima kasih kepada pengirim itu. Alamat saya ada padamu, lain kali kirim lagi…. :P
 
Tet…tet..tet….pagi kelmarin buka email (memang itulah rutin harian daku sejak bergelar manusia zaman IT) :D . Berlambak email dari pelbagai agensi yang katanya , pekerjaan merekalah yang paling senang dapat duit. Tipu belaka. Lupakan….dijadikan cerita, saya membaca email dari HSBC yang katanya saya telah menerima cash dari sebuah company.  Excited punya pasal, saya cepat-cepat tengok attachment itu dan ternyata disana ada nilai RM yang tidaklah banyak tetapi, saya tertanya-tanya ‘dari siapa ya?’ ……mulai mengingat….mengingat lagi…..oya, saya ada cash out 8Share saya beberapa hari yang lalu. Cepat-cepat buka account 8Share. Nilai masih sedang di verified. Maknanya belum transfer ke account kita. Lagi pula untuk 8Share saya guna Maybank. Hmm ? berfikir lagi…ok teringat cheque dari Churp Churp . Sudahkah adik saya memasukkannya kedalam bank saya? Mungkin. Nanti saya tanya. Kemusykilan dihentikan sampai disini.


Lagi…..kecewa dipagi hari kerana tidak berjaya menang daily prize dari Mentos. Hanya Voucher Kepsi. Kepsi tak penting sangat buat saya. Tapi, pounsikou @ thanks untuk tidak memilih saya sebagai pemenang. Orang lain mungkin lebih perlu hadiah itu. *Positif , positif * lain kali menang besar punya….haha

Oya, bulan ni saja saya menang TOP Up yang bertubi-tubi (*ngam kah penggunaan ayat bertubi-tubi ini*) . Tak reti berbahasa melayu yang 1st class kerana saya bukan warganegara Malaysia. Ngeeeee :D *disabit kesalahan kerana tidak mengaku Malaysia sebagai negaranya*

Ampunkan hamba :P (*hamba?????*) ok naa..bye.