loading...
Memaparkan catatan dengan label GIVEAWAY. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label GIVEAWAY. Papar semua catatan

2 November 2017

GIVEAWAY MIAKASSIM DOT COM 10 TAHUN

Setelah sekian lama tidak melibatkan diri dalam mana-mana blog giveaway, hari ini saya join. 'Once in a blue moon'!
 
Join Giveaway
Kenapa ? tidak ada banyak alasan, hanya kerana dia rakan senegeriku, rakan blogger yang buat pertama kalinya bertentang mata di lobi Grandis Hotel beberapa hari yang lalu dan juga, salah satu manusia yang agak sibuk dalam group WA sejak beberapa bulan ini. 

Saya kenal blog Kak Mia  sudah agak lama, lupa kiraan tempoh yang tepat. She's beautiful ! rasanya ada chemistry antara dia dan saya. Good photographer, sama seperti saya (haha). hmmm ? ya, bercanda, bercanda. Saya tidak sepandai kak Mia. Akan datang, pasti akan menjadi lebih pandai. 

Blog MiaKassim menonjolkan tempat-tempat percutian atau homestay yang terdapat dinegeri kedua terbesar di Malaysia. Jika mahu berkelana ke negeri bawah bayu dan tidak tahu mahu menginap dimana, blog ini sedikit-sebanyak boleh membantu anda. 

HAPPY BIRTHDAY
''Sambil menyelam, minum air'' - sinonim untuk saya support giveaway ini sambil mengharap kemenangan menjadi milik saya. Munafik namanya jika tidak mengaku mengharap lebih daripada giveaway ini. Jangan munafik kamu, katakan saja kamu juga mahu menang sama seperti saya. Jika kalah, tidak menjadi masalah besar. Paling, kembali kepada tulisan kita dan merenung kenapa kita tewas pada yang lain. (haha). Selepas itu, tetaplah bergembira kerana kita tidak rugi apa-apa malahan, semakin erat silaturahimnya dengan pemilik blog ini. 

Bukan hadiah menjadi punca utama melainkan, kerana Kak Mia adalah teman maka saya menulis entri ini. Happy 10th Anniversary MiaKassim and Happy Birthday too ! Tetap menulis kerana menulis menjadi bahagian dari kebahagian kita. 

Cheers !

10 Mac 2017

My Birthday Wishlist : ShopBack Malaysia's 2nd Birthday !

Hatiku menari kala menuliskan ini, gembira tiada terhingga kerana penulis blog tak dikenali seperti saya diberikan peluang meraih sebuah janji dalam kejayaan Shopback mencapai usia dua tahun dalam dunia perniagaan global. Semoga kejayaan yang telah dikecapi selama ini terus berlangsung ke usia dekad dan abad. 
Happy 2nd Anniversary ShopBack Malaysia. Terima kasih kerana mewujudkan shopback dan menghimpunkan semua kedai online dalam satu rangkaian seperti Lazada, Qoo10, Expedia,  Zalora, Thermo dan banyak lagi.

Janggal rasanya mengucapkan 'happy anniversary Shopback' tetapi, dalam masa yang sama menyatakan wishlist peribadi untuk direalisasikan oleh shopback. Meski janggal namun, saya mahu agar tulisan ini tidak diketepikan oleh Shopback. Ini mimpi saya yang belum direalisasikan oleh siapa pun didalam dunia ini. Semoga mimpi saya menjadi realiti dan saya untuk selamanya akan berterima kasih kepada Shopback.

Lima benda ini sangat menjadi kegilaan dihati saya dan semoga Shopback merealisasikan satu dari lima benda dalam senarai dibawah ini :
My Birthday Wishlist : ShopBack Malaysia's 2nd Birthday !
Jujur saja, saya tidak mempunyai smartphone. Tipukah saya ? tidak ! saya hanya menggunakan Samsung Tab 3 (itu pun merupakan hadiah ketika menang menulis artikel). Smartphone saya yang lalu telah rosak, retak dan hatiku turut retak mengenang nasib itu. Seringkali saya menunggu peluang keemasan seperti ini 'semoga ada kejayaaan' dan kata-kata semangat seperti 'usaha adalah nama lain bagi sebuah kejayaan' itu benar-benar terjadi dalam duniaku.

Ketika mengetahui Contest ShopBack Malaysia ini, saya mulai berimaginasi 'andai saya menang...'

Ya, jika saya terpilih untuk menang dan terpilih sebagai pemenang, saya mahu Samsung Galaxy J seperti dalam gambar diatas itu.

Seiring dengan peredaran waktu dan ekonomi negara serta beberapa tuntutan bayaran lain, memiliki smartphone pada tahun ini dengan duit sendiri adalah suatu keajaiban. Saya memerlukan smartphone untuk dibawa kemana-mana, ringan dan sekurang-kurangnya ia kelihatan sedikit bergaya berbanding menggunakan Samsung Tab 3 yang mungkin sedikit ketinggalan zaman pada tahun 2017.

My Birthday Wishlist : ShopBack Malaysia's 2nd Birthday !
Saya suka kepada outdoor activity seperti eksplorasi hutan dan mendaki gunung. Memiliki gadget ini saya yakini mampu membantu menyimpan memori secara nyata melalui gambar yang jelas selain ianya ringan dan bersaiz kecil. Trend penggunaan action kamera sangat hits dalam dunia masa kini dan jika dipasang waterproof case kita boleh menyelam bercanda bersama ikan sambil bergambar atau melompat tinggi sambil disaksikan awan biru dan gambar tetap cun-melecun tanpa gegar. Sebagai seorang blogger yang sukakan perjalanan terpotret indah untuk dihidangkan kepada para pembaca, saya sangat memerlukan action camera ini.

Action camera wajib dimiliki oleh para penggemar aktiviti lasak dan saya salah satu dari para penggemar aktiviti itu dan wajib memiliki gadget canggih ini.

My Birthday Wishlist : ShopBack Malaysia's 2nd Birthday !
Saya selalu memiliki keinginan untuk memiliki drone dan selalu saja keinginan itu meledak ketika saya berada ditempat tinggi seperti ketika berada di pergunungan. Ketika berada di Gunung Ijen, Indonesia saya terlihat drone asyik berterbangan diatas samudera buat hati ini ini berbicara kecil :
 'sabar saja, belum waktunya saya memiliki'. 

Ketika melihat Contest yang dijalankan oleh Shopback, saya tersenyum kecil seakan punya harapan yang tinggi untuk memilikinya meski pada hakikat, ia terlalu sukar kerana ramai peserta hebat lain yang juga turut bersaing memenangi hati Shopback.  Salah satu keistimewaan 2016 latest Syma X8HG adalah 6-Axis gyroscope strong stability, easily implement various flight movements, stronger wind resistance dan mudah dikawal. Memiliki gadget ini seakan memiliki helikopter kecil yang mahu memberikan hasil gambar terbaik ! Saya akan mendaki gunung Kinabalu pada tahun ini dan memiliki drone adalah suatu impian yang tak tersembunyi untuk merakam keindahan Gunung Kinabalu untuk tatapan seluruh rakyat Malaysia tercinta dan jika pun bukan untuk seluruh warga sekurang-kurangnya, saya merakamkan keindahan gunung Kinabalu untuk tatapan generasi saya kemudiannya.

Drone adalah impian yang saya nanti-nantikan untuk menjadi kenyataan.

My Birthday Wishlist : ShopBack Malaysia's 2nd Birthday !
Ok, saya seorang wanita kampung yang terbiasa dengan hutan dan alam tetapi, kini telah bekerja. Lima hari satu minggu, setiap hari harus bangun awal pagi untuk kepejabat dan rutin itu sangat membosankan tetapi, itu tidak bermakna saya tidak bersyukur akan hidup ini.  Oleh itu, disetiap kesempatan cuti-cuti saya akan merelakan diri ini berada dalam pelukan sang alam sambil menyaksikan betapa indahnya rembulan malam beserta para bintangnya. Kemah ini sangat saya perlukan memandangkan kemah lama saya telah berusia tiga tahun dan telah hampir nazak dan sebentar lagi saya harus mengebumikannya. Hotel dan kemah, saya memilih kemah kerana kemah menjanjikan seribu satu kisah pengembaraan bersama alam. 

My Birthday Wishlist : ShopBack Malaysia's 2nd Birthday !
Ya, saya mahu MF Design White Grorious Divan Bed ! kenapa ? kerana saya memerlukan tempat tidur yang baik setelah seharian berlelah berjuang dalam dunia pejabat untuk mencari nafkah. Saya memerlukan kualiti bed untuk kesihatan selain untuk mendapatkan tidur nyenyak sepanjang malam. Material yang digunakan untuk produk ini adalah asli dan terbaik. Semoga tidurku nanti beralaskan MF Design White Grorious Divan Bed.

Opppss....cukup lima wishlist dan semoga satu dari lima benda itu menjadi bahagian dari cerita hidupku nanti. Semoga Shopback Malaysia berkenan kepada wishlist saya. Bagi anda yang masih 'bingung' dengan nama ShopBack atau keliru, ini adalah kisahnya. Shopback merupakan satu rangkaian yang menghimpunkan lebih 300 kedai online yang menjual variasi produk. Shopback membantu para pelanggan mendapatkan produk melalui talian dengan harga termurah serta mendapatkan diskaun sehingga 80% dan paling best, ketika anda shopping melalui Shopback anda akan mendapat cashback semula ! bagaimana ? 

Haaa, yang tu anda kena baca perenggan seterusnya.

Pertama anda kena SIGN UP dulu, mendaftar sebagai ahli. Jangan bimbang pendaftaran adalah PERCUMA. Selepas tu anda boleh masuk dengan akaun anda sendiri dan mulailah shopping dengan variasi pilihan melebihi 300 online stores dengan harga yang murah. Lagi banyak anda shopping, lagi banyak cashback yang anda dapat.


Cashback ? YA ! Cashback.
My Birthday Wishlist : Happy 2nd Anniversarry Shopback !
Shopping dan dibayar, sangat tidak masuk akal TETAPI ia adalah kenyataan
My Birthday Wishlist : Happy 2nd Anniversarry Shopback !
Ini adalah antara store yang ada dalam rangkaian ShopBack
My Birthday Wishlist : Happy 2nd Anniversarry Shopback !
Berbelanja sambil menabung hehe
so, tunggu apa lagi ! cepat mendaftar sebagai ahli ShopBack Malaysia dan berpeluang mendapat harga terendah serta dapat CashBack semula. Best tak ShopBack ? tak perlu jawab sekarang, dah cuba baru tahu.

Sekali lagi, happy 2nd anniversary kepada ShopBack...kejayaan anda hari ini pasti dimulai dengan langkah berani anda dimasa lalu. Andai suatu hari anda bertemu dengan rintangan menggapai impian memeluk kejayaan globalisasi, ingatlah pada langkah berani anda dihari pertama ShopBack dimulai. Anda pasti mampu menawan dunia perniagaan dipentas dunia. Selamat hari jadi dan kekal sukses !

Oh ya, wahai ShopBack Malaysia yang hebat...WISHLIST diatas itu tolong jangan diabaikan ya.. saya mohon dengan harapan juga, doa agar saya menjadi bahagian kesayangan kalian dan dapat memegang mimpi dialam nyata.

Terima kasih.





15 Jun 2016

Setelah Mandi Lumpur Tawau, HTC Malaysia Hadiahkan Urutan Thai Odysseyy !

Setelah Mandi Lumpur Tawau, HTC Malaysia Hadiahkan Urutan Thai Odyseyy !

Pucuk dicita ulam mendatang ! berkat datang lagi dan tepat pada waktunya. Seminggu bercuti sungguh membuat saya mahu bercuti lagi dan lagi dan lagi tetapi, dengan syarat duit harus masuk ke akaun saya (haha). Namun, itu tidak mungkin terjadi melainkan saya berkahwin dengan anak raja. haha.... *kisah dongeng belaka*
Urutan Thai Odysseyy
Selepas mandi lumpur, kita mandi sungai
Pagi ini Mr Postman datang ke pejabat dan menyerahkan surat ini.

'Eh, surat apakah ini ?'

Saya buka dan ternyata ia adalah Cash Voucher  bernilai RM200 - Thai Odysseyy No.1 in Traditional Thai Massage pemberian HTC Malaysia. Pernah sekali ketika berada di negara Thailand mahu mencuba mendapat urutan Thailand tetapi, masa tidak mengizinkan apatah lagi duit....waktu itu duitku sangat terhad. Bila saya mengatakan terhad, ia memang  sangat terhad. Oleh itu, bila melihat orang berjalan-jalan ke luar negeri jangan menganggap mereka itu banyak duit. Sebenarnya, mereka hanya mahu meluaskan empayar pemikiran dan menikmati dunia luar selain negerinya sendiri. *gitu... 
HTC Malaysia Hadiahkan Urutan Thai Odysseyy
Terima Kasih, HTC Malaysia !
Minggu lalu, badan saya dilumuri oleh lumpur Kiulu Baru Tawau, masuk ladang kelapa sawit sambil sesekali digigit nyamuk. Paling sakit, ketika dipaksa berjalan itik dan tanah itu tidak rata tetapi agak 'membukit'  . Sakit segala otot saya tetapi, saya suka keadaan itu !

'Saya termakan lumpur!' kataku kepada rakan sepasukan. 
'saya pun !' 

'Tidak apa, bukan selalu makan lumpur'

Waktu itu ketawa tidak ada kerana kami sedang beraksi ala-ala sepasukan komando dimedan tempur. Hanya selepas aktiviti itu selesai tawa terbit dan senyum syabas diberikan kepada semua. Peristiwa itu telah berlalu dan tiba waktunya merawat badan yang semakin menua namun, masih disayangi oleh HTC Malaysia.

Voucher RM200 Thai Massage saya terima dengan  ucapan terima kasih via media massa ^^ Ini pasti bukan pemberian pertama yang saya terima dari HTC Malaysia dan semoga bukan juga yang terakhir. 

Terima Kasih HTC Malaysia !
Saya siap menerima urutan Thai Odysseyy, Urutan nombor 1 Thailand.

20 Mei 2016

Menang Facial Ionic Steamer Bernilai RM576 Dari Panasonic Malaysia !

Menang Facial Ionic Steamer Bernilai RM576 Dari Panasonic Malaysia !

Yey ! saya menang lagi dan ini merupakan kemenangan pertama (atau mungkin yang kedua kalinya, saya kurang ingat) saya dalam mana-mana kontes anjuran Panasonic Malaysia. Penyertaan adalah dari Perlis hingga Sabah, jumlah beratus-ratus dengan kata-kata kreatif dan puitis serta menyentuh hati juri, mampu membuat juri menitiskan airmata atau hati tertawa riang. 
Menang Facial Ionic Steamer Bernilai RM576 Dari Panasonic Malaysia !
Untuk menang tidaklah mudah dan ternyata tulisan saya telah menarik hati juri Panansonic Malaysia. Kebetulan pula muka saya sedang mengalami masalah 'kulit kering, tak mulus, tak cerah' dan ternyata pula saya telah terpilih menjadi pemenang. Sungguh, inikah yang dinamakan berkat ? 

Menang Facial Ionic Steamer Bernilai RM576 Dari Panasonic Malaysia !
Jika pun, tulisan saya tidak seindah yang lain atau tidak semolek karya orang lain tetapi, andai berkat itu memang untuk saya maka, ia pasti untuk saya (gitu..). Terima kasih Panasonic Malaysia kerana memilih saya untuk menang dan memiliki Facial Ionic Steamer bernilai RM576. Untuk membeli dengan duit sendiri mungkin saya tidak sanggup. Nilai RM576 itu bukanlah harga yang murah, kalau orang kaya mungkinlah ia murah tetapi, tidak jika seperti saya. 

Terima kasih Panasonic Malaysia !

8 Disember 2015

Berjaya Memiliki Set Kamera Xiaomi Yi Action Secara PERCUMA

Saya rela menjadi pilihan terakhir asalkan masih dalam kategori menang daripada hampir-hampir menang tetapi, ternyata tidak tersenarai dalam kategori menang. Pilihan terakhir itu masih mampu menikmati segala rasa senyum kegembiraan dibandingkan dengan mereka yang hampir-hampir menang tetapi, tidak menikmati erti sebuah kemenangan melainkan kekecewaan. 

Saya pernah terpilih sebagai pemenang utama Ribena dengan wang tunai RM6,000 juga, terpilih sebagai pemenang saguhati RM750 daripada AmBank dan dari beberapa stesen radio dengan tunai RM200 serta pelbagai voucher dan gadget. Untuk semuanya saya tidak mendabik dada berbangga bahawa saya adalah yang terbaik melainkan, untuk semuanya saya bersyukur dan percaya dengan usaha serta kesungguhan pasti membuahkan hasil. 
Set Kamera Xiaomi Yi Action
Berjaya mendapat Set Kamera Xiaomi Yi Action secara PERCUMA
Terbaru, saya berjaya memenangi set kamera Xiaomi Yi Action termasuk monopod, waterproof case dan kad memori daripada Etiqa Insurance dan Takaful. 

'asyik-asyik menang, macam mana menang?'

Caranya mudah. Lupakan internet untuk  sekadar bersuka-suka. 

Proses setiap kata-kata menjadi ayat yang indah dan kreatif. Jangan menulis asal ada, sebolehnya tulis dari hati kerana apa yang benar-benar keluar dari hati mampu menggegarkan saraf si pembaca. Tunjukkan kekuatan tulisan tanpa perlu 'menciplak' dari mana-mana sumber. Pengadil selalu suka sesuatu yang asli dan bukan sesuatu yang sudah diketahui olehnya.

Jujurnya, menulis menjadikan minda berkembang secara kreatif. Ketika mendongak ke langit secara semulajadinya banyak kisah akan terbit dikepala dan itu adalah idea. Ketika melihat tanah dan merenungnya secara semulajadinya banyak cerita muncul dan itu disebut idea. Terkadang peristiwa-peristiwa yang terjadi saya syukuri dari hati yang terdalam kerana ia memberikan sesuatu didalam hidup ini. 

Untuk tahun ini saja saya berjaya meraih pelbagai hadiah termasuk benda dan wang tunai dan itu boleh dianggarkan melebihi RM10,000.00. Semuanya melalui tulisan-tulisan kecil dan idea-idea semulajadi serta peristiwa-peristiwa yang dialami lalu diolah menjadi sebuah tulisan.

Untuk apa saya menyatakannya ia disini ? 

Maaf saya bukan membuka ruangan kecil dihati orang lain untuk berasa cemburu apatah, lagi untuk menunjuk-nunjuk. Jauh sekali untuk dipuji (pujian selalu membuat saya berasa bahawa orang yang memuji itu tidak ikhlas walaupun, sebenarnya mungkin orang itu ikhlas). Saya lebih memilih untuk tidak dipuji kerana ia hal yang kurang saya senangi melainkan orang itu adalah keluarga saya sendiri. Terkadang kata-kata hinaan lebih mengangkat saya menjadi lebih baik dan berjaya daripada orang lain. 

Kepada Etiqa Insurance dan Takaful terima kasih untuk set kamera Xiaomi Yi Action . Terima kasih kerana menyambut baik tulisan ringkas saya. Kemenangan seperti ini selalu membuat jemariku semakin aktif menulis dan berkarya. Menyanyi pasti bukan milikku tetapi, saya pasti mampu menghasilkan sesuatu melalui tulisan dan saya bahagia dengan apa yang saya miliki.

.....dibandingkan dengan pujian dan ucapan tahniah saya jauh lebih berasa istimewa dengan ucapan sepatah kata 'tahniah' daripada seribu pujian bertubi-tubi.

17 November 2015

Terima Kasih Fly FM

Saya mungkin seorang pemimpi kerana saya suka tidurlah maka saya mengatakan demikian. Kadang mimpi itu sangat membuat hari saya terganggu luar biasa sekali. 

Pernah ketika saya masuk kamar mandi, sempit lagi dan dinding-dindingnya kayu dan ada rumah labah-labah...TIBA-TIBA sesuatu sepertinya berjalan-jalan dibelakang saya. Kaku seketika. Jantungku antara organ paling setia didalam tubuhku terhenti seketika.

Gulp !

Apa itu ? 

Saya tidak melihat hidupan itu. Saya undur hingga benar-benar tersandar di dinding berusaha membunuh hidupan itu. krek kreek kreeeek ...bunyi tulang hidupan itu patah dan kurelakan ia pergi selamanya kerana itu memang niatku.

...untuk pertama kalinya dalam hidupku, kurelakan tubuhku tersentuh dengan hidupan itu. Satu ciptaan Tuhan yang paling saya tidak sanggup untuk bersentuhan dengannya. Tidak dalam mimpi apatah, lagi dalam alam nyata.

Tidaaaaak sekali ingin ku sentuh. Cicak, bersentuhan dengannya mampu membuat saya mati strok. :D

Syukur, ia hanya mimpi. 

Saya benci mimpi jenis itu.

Tapi mimpi jenis ni saya suka, menang duit , dapat duit ! beberapa hari yang lalu Fly FM sebuah stesen radio ada buat kontes, tanya-tanya jika saya punya RM200 apa yang saya lakukan dengan duit tersebut. 
Fly FM
mmmm..... ok, saya duduk memandang dinding sambil jari bermain-main dengan pen Faber-castell buatan Malaysia. RM200 ? zaman sekarang RM200 itu apalah sangat nilainya. Masuk kedai plastik pun tak penuh dengan hasil belian. 

Melihat dinding ternyata tidak mendatangkan inspirasi. Ok, mari bermimpi dan jadikan mimpi itu sebagai sesuatu yang indah dan kreatif.

Cak!

Eh, itu bukan cicak maksudnya. Maknanya sesuatu terlintas dikepala ini dan ia adalah kata-kata yang indah untuk dicoretkan dan diberikan kepada Fly FM. 

...dan ternyata Fly FM suka akan tujuan RM200 itu digunakan lalu saya terpilih sebagai salah satu pemenangnya. Yahooo.... ini menjadikan kemenangan kali ke-2 saya bersama stesen radio Malaysia. 

Terima kasih Fly FM !

16 Jun 2015

Dapat RM500 lagi

Kejayaan adalah nama lain bagi sebuah usaha dan sungguh, kejayaan itu manis bagai lollipop berwarna pelangi masuk ke mulut. (weew).

Bermimpilah akan sesuatu dan jadikanlah mimpimu itu kenyataan, sesungguhnya tak akan ada dunia ini jika tak ada yang bermimpi. Hari ini hobiku menghasilkan duit lagi. Hanya dengan beberapa ayat dan idea tentang ''memberikan sesuatu yang kecil tetapi memberi impak yang besar''.
RM500
Idea tulisan saya adalah, membaca bersama si kecil anda. Sesibuk mana pun anda, luangkan sedikit waktu untuk membaca bersama anak anda setiap hari. Kelihatan hal yang tidak begitu penting untuk diamalkan tetapi, kesannya sangat besar terhadap hidup anak tersebut. Ilmu adalah cahaya dari segala cahaya yang menuntun seseorang dari kebutaan, sedangkan orang yang bodoh sepanjang masa berjalan dalam kegelapan.

Tulisanku lebih kurang begitulah ^^ hehe.. dan tulisanku berjaya mendapatkan nilainya sendiri dengan RM500 . Yes ! hehe. Sebenarnya ini merupakan tulisan fasa kedua bersama AmBank dan untuk Fasa pertama saya berjaya mendapat RM250 . Nilai ini menjadikan nilai keseluruhan yang diperoleh adalah RM750. Terima kasih AmBank Malaysia ! 

Yeaaa, boleh fly ke negara jiran ni ! haha.

11 Jun 2015

Menang Grand Prize RM5000 dari RIBENA Malaysia

Orang yang mampu belajar dari kegagalan adalah pemenang, namun orang yang selalu menutupi kegagalan adalah pecundang. Kejayaan adalah ketika kita melakukan yang terbaik yang kita mampu, dengan apa yang kita miliki sendiri. Bukan dengan mengharapkan apa yang menjadi milik orang lain.
Ribena Malaysia
Saya selalu suka menulis dan sangat indah rasanya bila apa yang ditulis dilihat dan dihargai. Tulisan ini sekadar sebuah titipan masa hadapan bahawa pada hari ini ketika tulang-tulangku masih kuat, ketika jemariku masih aktif pada penulisan saya menang peraduan Ribena ! yahooo yabedoo ^^ terima kasih Ribena Malaysia.
Ribena Malaysia

Tulisanku ringkas dan sumber inspirasi dari setiap kata-kata dalam tulisan dibawah adalah daddy saya sendiri. Ternyata ia turut menjadi inspirasi bagi orang lain kala membacanya. Projek yang dijalankan masih berlaku sehingga hari ini dan ramai keluarga dikampung sekitar tempat dimana saya membesar turut beryukur atas pendidikan mudah ini. 
AprilGoodness
Tulisan ini berjaya memenangi RM5000
Kepada Ribena Malaysia, terima kasih ! Kemenangan ini sangat manis dan semoga kemenangan demi kemenangan mampu kutemui dan miliki seiring berjalannya waktu yang kulalui.
Ribena Malaysia
Terima Kasih Ribena Malaysia
Tugas kita bukanlah untuk berhasil. Tugas kita adalah untuk mencuba, kerana didalam mencuba itulah kita menemukan dan belajar membangun kesempatan untuk berhasil. Memiliki waktu tidak menjadikan kita kaya, tetapi menggunakannya dengan baik adalah sumber dari semua kekayaan.

18 Disember 2014

Read To Them #ambank #givealittle

I come from a childhood packed with millions of sweet memories surrounded by family, friends, and people that understood what love is. It is amazing to me that most things I remember from my childhood make me smile and happy, considering that we had really little money and much reason to pray for help.
Read To Them
Our Mini Library
I had wonderful childhood not because of the things we had but because we had each other. This post is about creating sweet moments that our children will always remember #ambank #givealittle.

It is a beautiful thing to read a child but there is a magic when you read to a child. Books create a world where everyone that is reading becomes a part of it. No matter how old a child is, read to him, read to her, read to them, read with them. I do reading with my little girl , everyday !

Let's give  our children the gift to grow up saying...

MY PARENTS ALWAYS READ TO ME

21 Ogos 2014

Menang Hadiah lagi ! RM 850



Hidup adalah perjalanan yang penuh dengan rahsia. Tidak ada orang yang tahu akan masa depan mereka, manusia hanya mampu merencanakan, berusaha mewujudkan rencana mereka dan berharap akan hasil dari kerja keras mereka.

Setiap yang dilakukan harus teratur dan berkualiti jika mahu hasilnya ‘wow’ gitu…hehe. Bertemu kembali dalam tulisan saya kali ni. Waktu ni cuaca agak mendung. Cuaca yang indah untuk memulai segala hari. Mendung bukan beerti nantinya akan hujan juga, tak bermakna nantinya akan panas.  Mendung adalah sebuah  tanda tanya buat kita …..what next….hujan atau panas.
Eiits…terlanjur menggunakan kata-kata Josh Kaufman. Sebenarnya saya mahu memberitahu yang saya telah menang Set Produk Kecantikan Hesta bernilai RM250 daripada Hesta Onestopbeauty .
Set Produk HESTA bernilai RM250
Daripada ramai-ramai yang join contest tu, tak sangka pula saya terpilih. Ini memang ‘WOW’ gitu.. Terima kasih Hesta Onestopbeauty kerana memilih saya yang jelita ini sebagai pemenang. Haha ..ada rasa meluat dan mual-mual tak ketika membaca tulisan ini ? kalau terasa nak muntah, silalah ke laut atau panjat pokok dan muntah banyak-banyak. Tulisan ini tetap tidak akan terpadam. :P

Bila rezeki nak datang, ia pasti akan datang dan ia disebut berkat. Berkat itu indah dan manis. Semua orang sukakannya. Dan sempena hari bapa yang lalu, saya ada ikut peraduan anjuran MUJI Malaysia . Saya tercalon sebagai 5 pemenang dan berjaya mendapat Voucher RM500 dari http://www.muji.com/ .
 
Inilah  gambar yang menang - daddy with my niece
Walau bagaimanapun, hadiah ni saya belum ambil lagilah kerana ia terletak di Kuala Lumpur sedangkan saya berada jauh di Mongolia. So, terpaksalah ia diambil pada bulan September ini oleh kerabat saya.

Hadiah datang silih-berganti namun, ia tak datang bergolek tau…..ia datang dengan usaha. Tanpa uasaha maka, jeles pun tiada gunanya. Kerana itu saya selalu memegang kata-kata ini ‘Jika cemburu , mengapa tidak kau sendiri melakukannya ?’ …kepuasan sejati adalah apabila mendapat apa yang kita inginkan dengan hasil usaha kita sendiri.


Oya, saya turut menang Voucher RM100 Parkson dari Proton sempena Hari Ibu. Voucher tu sudah saya tebus dengan barang-barang Parkson. Tadaaa….antaranya adalah Ironman ...




Demikianlah rentetan kisah dipagi tanpa sinaran matahari dan ini juga merupakan hari terakhir saya bekerja untuk minggu ini. Esok saya akan bercuti . Yahooooo Yabedooo !

18 Ogos 2014

Saya Menang SAMSUNG Galaxy Tab 3



Bad blogger. Yes, it's me. I am not going to ask apologize, it's really my fault, I couldn't spare some times for updating, even reading books in my rushing activities this month. But, I am gonna try something to compensate my hiatus. Haha….

Apa khabar member ku ? apa khabar dunia sekelilingku ? saya sepi , saya kesunyian…haha….andai saya seorang pujangga akan kutuliskan sebuah sajak buat mengisi rasa ini. Krik krik krik……itu semua hanya mainan jemari gendutku. Saya tidak kesepian. Saya memiliki banyak hal yang perlu dilakukan sebelum saya menjadi tua kerepot (namun, diwaktu ini, kerepot tidak menjadi masalah………Kaaaaan banyak produk ‘semakin berumur, semakin muda’ hahaha….) ;D

Okay, entri ni mengisahkan kemenangan saya. Ketika membaca cukuplah memberi ucapan TAHNIAH secara senyap-senyap pada diri ini. Jangan sekali-kali berasa cemburu. Kita ada rezeki masing-masing. 

Sebenarnya, entri ni saya perlu terbitkan beberapa minggu yang lalu tetapi, saya terlupa atau pun lebih tepatnya teralpa seketika dengan cerita dunia lainnya. 

Apa pun TERIMA KASIH kepada Easystore.my kerana sudi memilih saya sebagai pemenang Contest Hari Bapa dan TAHNIAH kepada semua pemenang lain. 
 
Inilah  post saya yang berjaya menambat hati para Juri :)
Tadaaaa.... keputusan Juri membuat hatiku berbunga Sakura selama 2 jam hehe
..dan inilah hadiah yang telah saya terima, THANK YOU Easystore.my