14 Ogos 2014

Sepetang di Sipitang, Sabah



1:34 sesudah tengahari…apa waktu-waktu seperti ini disebut petang atau tengahari ? saya kurang pasti. Hehe…..Berada ditengah lautan kertas putih dari pelbagai syarikat, mohon dibereskan pada kadar waktu yang segera.  Saya memulakan kerja pada jam 7:20 pagi ni…dengan semangat, keyakinan dan sedikit kejelitaan beserta  sejuta harapan. :D

Krik..krik..krik… sebelum meneruskan kerja, saya ingin memuaskan jemari gendutku ini untuk menulis sesuatu . Sesuatu yang indah.  

Sepetang di Sipitang , makan sate ramai-ramai, bayar sendiri-sendiri. 

Jom, cuci mata tengok gambar yang sempat di terakam oleh lensa kamera waktu itu. Sebelum itu saya mau cerita sikitlah tentang Sipitang ni.

Sipitang adalah pekan negeri Sabah yang paling dekat dengan sempadan Sabah-Sarawak. Pekan Sipitang terletak sejauh 44 kilometer ke selatan Beaufort, dan 144 kilometer ke selatan ibu kota Sabah, Kota Kinabalu. Long Pasia merupakan salah satu tempat pelancongan di Dearah sipitang. Sipitang terkenal dengan sate dan itu jugalah yang mendorong kami melawat Sipitang. Hanya kerana Sate ! …dan ternyata sate itu hanya alasan semata-mata kerana saya lebih tertarik kepada sunset di Sipitang. 

Nyaman dan damai. Oh yeah, waktu itu ada beberapa pasang ikan juga sedang berjemur sambil berpegangan tangan. (Eh, ikan ada tangan ? seriously, di Sipitang ikannya bertangan dan berkaki) haha.

Ok. Cerita sudah habis, sekarang masa untuk tengok gambar. Selamat menikmati Sipitang yang indah. 
SIPITANG, SOUTH WEST OF SABAH
Amacam, ada gaya supermodel ? hahaha
SIPITANG, SOUTH WEST OF SABAH
Model tiang VS Model kekasih , yang mana menjadi perhatian ? :D

SIPITANG, SOUTH WEST OF SABAH
Tak sangka terjumpa dengan artis Thailand..yippiieee !! 
Sipitang, Sabah Malaysia
Gambar ni istimewa keranaaaaaaaaaa......
Sipitang, Sabah Malaysia
Dia sayang saya, saya pun sayaaaaaaaang dia
Sipitang, Sabah Malaysia
Kalau dah namanya melancong, apa-apa pun mesti digambar...hahaha
Sipitang, Sabah Malaysia
Sate-sate , mari makan sate ! order banyak-banyak, bayar masing-masing
Sipitang, Sabah Malaysia
Ringgit Malaysia dah abis, pakai duit ni pun jadilah !
Sipitang, Sabah Malaysia
Secara kesimpulannya, kami puas hati dengan Sipitang , kata mereka :P

Reactions:

2 comments:

Kak Mahh berkata...

Akak baru singgah Sipitang semalam .

Precious Cla berkata...

Ada makan satay Sipitang ? satay sana pemes... :D